top of page

Josefine Ottesens store eventyrroman er genudgivet, efter at den udkom for første gang 1986, i en gennemarbejdet jubilæums­udgave forsynet med indlagt cd med musik inspireret af romanen. Dette ”director’s cut” indeholder desuden forfatterens oprindelige slutning, som ikke har været med i tidligere udgaver. 
Eventyret om fjeren og rosen er fortællingen om Kongen af Det smuk­ke Land, som forelskelser sig i hejrepigen Ea, men af lutter kærlighed kommer til at svigte hende. Derfor bliver det Kongen selv, der må påtage sig at tyde den spådom, som kan frelse både hans eget land og Fuglelandet fra den truende Sump. 

Josefine Ottesen (f.1956) har bl.a. skrevet romanerne ”Dragens kys” og  ”Regnbue­stenen”  og de to trilogier ”Krigeren”  og ”Historien om Mira”. Hun har modtaget: Kulturministeriets børnebogs­pris 1987, Kom­mu­­nernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2004, BØFAs kulturpris 2004, BMF’s børnebogspris 2005. Hun er på IBBY Hounour List 2004 og indstillet til IBBY’s Hans Christian Andersen Award 2006.

I forbindelse med udgivelsen afholdes koncerter med musik fra cd’en, hvor Josefine Ottesen fortæller og signerer bøger. Musikken er spillet og komponeret af Søgård/Schønemann. Desuden medvirker Esben Hansen og Agner Ellebye.
 

Josefine Ottesens prisbelønnede roman Eventyret om fjeren og rosen har igennem de sidste tyve år opnået status som klassiker inden for dansk fantasy. I de forløbne år har bogen været læst op i radioen, den har været dramatiseret og ikke mindst har forfatteren selv brugt den som story-telling rundt om i hele landet på skoler og biblioteker.

I mange af bearbejdningerne har musik spillet en væsentlig rolle, og i anledning af at bogen i efteråret 2006 blev udgivet i en udvidet jubilæumsudgave, er musikken blevet indspillet på CD og vedlagt bogen.

Men musikken er også fantastisk live, og Josefine har derfor i samarbejde med komponister og arrangører lavet en koncertfortælling, der henvender sig til mennesker fra seks år og op og især er velegnet som familiearrangement.

 SE OGSÅ DEN DEDIKEREDE WEBSIDE http://josefineottesen.eu/fjerenogrosen/

FjerenOgRosen.jpg
bottom of page