top of page

CD - Time of my life

Projektbeskrivelse

Se den dedikerede webside her.

"Sand" og "Fjeren og Rosen" er begge instrumental CD'er.

Jeg har længe haft lyst til at producere en CD med vokalmusik, og i år, hvor det er ”Sangens År” er det jo oplagt.

WHITE WEB????

Først overvejede jeg at kalde den White Web fordi jeg fandt inspiration til teksterne på World Wide Web - og så fra en internetforbindelse i Grækenland - pudsigt.

Nå men WHITE WEB viser sig at være et netværk af folk som mener at USA skal være et land, hvor der kun bor HVIDE MENNESKER. Altså skal jeg jeg IKKE nyde noget af at kalde min CD for "White Web" . Tænk hvis den nu blev et hit hos Ku Klux Klan.
Måske hellere "Dansk Folkemusik-Parti". :-)) Nej only joking!
 
Så var arbejdstitlen "Children of music" for der er tre medvirkende på 16-18 år, og tre på 50 år og tre på ca. 60 år.

Vi indspiller 12 af mine sange, og Christian Søgaard er min sparringspartner og medmusiker på Hammonorgel og Harmonika. Desuden medvirker Erik Sørensen (saxofoner), Adam Bjørn Schønemann (Trommer), Naja Rebekka Schønemann (Sang) og Peter Brusendorf (Sang). Lisa Freeman, herboende amerikansk tekstforfatter, (bl.a. NHØP, Lisa Nilson, Jørn Emorg, Niels lan Doky) har været konsulent på de sangteksterne.

Ved receptionen spiller vi en koncert og foruden ovenstående medvirker Morten Petersen (guitar), Peter Bendtsen (bas) og Pjotr Egholm(sax),

To Generationer:

Til koncerten medvirker 4 unge mennesker på 17-19 år og 5 mennesker på 50+, og det er interessant at spille to generationer sammen med alt havd det giver af mobiltelefoner under øvningerne og friske indput. 


Jeg er nu endt ved "Time of my life" - ja af nogenlunde samme grund som ovenfor.

Projektet er støttet af Svendborg Musikråd

 


Sangene er alle komponeret i september på et ophold i DJBFAs refugie i Koroni, Grækenland.
Fornemmelsen af at være så langt væk hjemmefra åbnede nogle helt nye horisonter for mig i min sangskrivning, og internetforbindelsen, der netop blev etableret den første dag jeg opholdt mig i huset, gav mig lyst til at undersøge den globale forbindelse med andre øjne. Jeg valgte derfor hver dag at bruge tid på at surfe og læse tilfældige blogs, at opsøge lyriksider fra hele verden, at søge på ”poetry” og se, hvor det bragte mig hen. Tanken om at der bag hver eneste site sad mennesker med liv, som de formidlede til mig via nettet virkede som en fantastisk inspiration og med udgangspunkt i de fortællinger om tilværelsen, som strømmede imod mig, gik jeg i gang med at lave tekster og musik.
I min virtuelle søgen stødte jeg bl.a. også på en for mig fuldstændig ukendt australsk digter fra begyndelsen af sidste århundrede, Zora Bernice May Cross, hvis digte om feer, elvere og andre overnaturlige væsner, bare kaldte på musik, og hun står derfor som tekstforfatter til fire af numrene på min nye CD. Musikken bevæger sig et sted mellem Paul Simon, Maccarthney og Van Morrison.

CD’en indspilles ligesom ”Sand” og ”Eventyret om Fjeren og Rosen” i mit eget veludviklede kælderstudie og i Skt. Jørgens sognegård med hjælp fra teknikerne John Garling og Anders Mechlenburg, og skal trykkes og produceres hos firmaet Dicentia (tidligere Tocano).
Jeg håber at få den distribueret ligesom ”Sand” via Digidi og Gateway.

CD’en bliver udgivet ved en reception/release – koncert som vi håber at afholde onsdag d .21 maj i Harders, Svendborg. Ved koncerten medvirker de ovenstående musikere samt Morten Petersen(guitar) og  Peter Bendtsen (bas).

Jakob.jpg
bottom of page